Soome opositsionäärid pole nõus Kreeka abipaketiga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp Ateenas
Kreeka lipp Ateenas Foto: SCANPIX

Soome opositsioonierakondade Vasakliidu ja Põlissoomlaste liidrid kritiseerivad Kreeka toetamist.


Timo Soini sõnul ei toeta erakond Põlissoomlased (Perussuomalaiset) Kreeka abipaketti ei Soome parlamendis ega ka mitte Euroopa tasandil, vahendas Ilta-Sanomat.

Soini arvates tuleb Kreeka euroregioonist välja heita ja uut rahvusvaluutat drahmi devalveerida 30-40 protsenti ning Euroopa Liit tuleb korraldada ümber majandus- ja vabakaubandusliiduks.

Kreekale antav 120 miljardi euro suurune tugipakett tähendab Soome jaoks 1,5 miljardi euro suurust väljaminekut. See summa ulatub ühe protsendini riigi eelarvest.

Soini sõnul pole Kreekal mingit võimalust laenu tagasi maksta. Tuleks võtta pandiks Rhodose saar või midagi muud, põrutas ta.

Ajalehele Uusi Suomi antud intervjuus prognoosis poliitik, et lõpuks Kreeka laen hoopis kustutatakse.

Vasakliidu juht Paavo Arhinmäki pole samuti nõus Kreekale antava hiigellaenuga. Tema arvates on Kreeka varasemad valitsused teisi tahtlikult ninapidi vedanud ja enne, kui mingit laenu üldse hakatakse arutama, tuleb kreeklaste tegevuse kohta saada täit selgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles