USA ihaldusväärsemad tööandjad on Google ja FBI

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google on noorte ameeriklaste jaoks juba neljandat aastat järjest kõige kõrgemalt hinnatud tööandja.
Google on noorte ameeriklaste jaoks juba neljandat aastat järjest kõige kõrgemalt hinnatud tööandja. Foto: SCANPIX

Google, Walt Disney ja FBI on noortele ameeriklastele kõige ihaldusväärsemad tööandjad, selgub Bloombergi läbiviidud küsitlusest.


Lisaks neile mahtusid viie parima tööandja nimistusse veel Apple ja Ernst & Young. Tasub ära märkida, et Google hoiab edetabeli esikohta juba neljandat aastat järjest.

Noortele ameeriklastele on tööandja juures kõige olulisemaks näitajaks ettevõtte edukus turul. Eelmisel aastal läbiviidud analoogses küsitluses pidasid seda kõige olulisemaks ligi veerand vastanutest, tänavu 30 protsenti.

Meeldivate toodete või teenuste tootmist peab peamiseks eelistuse aluseks 28 protsenti vastanutest, aasta tagasi oli selliseid vastajaid veidi üle viiendiku.

Eelmisel aastal olid potentsiaalsete noorte töötajate jaoks olulised ettevõtte kõrged eetilised standardid: seda pidas tähtsaks 37 protsenti õppuritest. Tänavu oli eetiliste väärtuste oluliseks pidajate arv olulist kahanenud ning seda  hindasid tähtsaks 27 protsenti vastanutest.

Kui mullu pidas ettevõttes valitsevat innustavat juhtimist ja õhkkonda oluliseks 41 protsenti vastanutest, siis tänavu oli selliseid samuti kümne protsendipunkti võrra vähem.

Bloombergi hinnangul on küsitletutele olulist mõju avaldanud ameeriklaste sissetulekuid vähendanud ning miljoneid töökohti kaotanud majandussurutis. Selle tulemusena on tööandja valikul olulist rolli hakanud mängima pragmaatilised maalähedased faktorid nagu palga suurus ja selle tõusu perspektiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles