Aktivistinvestor survestab Apple’it

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Icahn.
Carl Icahn. Foto: CHIP EAST/REUTERS

Aktivistinvestor Carl Icahn teatas, et on suurendanud oma osalust Apple’is viiendiku võrra 4,73 miljoni aktsiani ning jätkab ettevõtte survestamist, et see teeks pakkumise 150 miljardi dollari eest aktsiate ostmiseks hinnaga 525 dollarit aktsia.

Icahn ise lubab, et aktsiaid ei müü ning kasumit ei võta. Icahn omab nüüd 0,5 protsenti Apple’i aktsiatest ning nende väärtus on 2,5 miljardit dollarit. Tema kinnitusel kerkiks Apple’i aktsia hind sellisel juhul kolme aastaga 1250 dollarini.

«Minu kavatsustes pole mitte midagi lühiajalist,» ütles ta Apple’i tegevjuhile Tim Cookile saadetud kirjas.

Apple’iga lähedalt seotud isik ütles ajalehele The Wall Street Journal, et Apple’il pole mingit kavatsust aktsionäridele pakkumist teha. Ettevõttel on praegu plaan aktsionärile tagastada 100 miljardit, millest 60 miljardit moodustab kolme aasta jooksul oma aktsiate tagasiost, mis on ettevõtte sõnul kõigi aegade suurim oma aktsiate tagasiostmine.

Icahn kirjutas oma kirjas, et see võib näida suure tagasiostuna, aga pole kindlasti piisavalt suur Apple’i jaoks, kelle bilansis on üle-eelmise kvartali lõpu seisuga 147 miljardit dollarit vaba raha. Kui suureks on see paisunud eelmise kvartali lõpu seisuga, selgub esmaspäeval, mil Apple avaldab majandustulemused.

Apple’i tegevjuht Tim Cook ning Carl Icahn õhtustasid mõned nädalad tagasi viimase New Yorgi korteris.

Maailma suurima võlakirjafondi PIMCO juht ja võlakirjakuninga hüüdnime saanud Bill Gross tviitis, et Icahn võiks Apple’i rahule jätta ning kulutada rohkem aega analoogiliselt Bill Gatesiga. «Kui Icahn on nii tark, aidaku ta parem inimesi, mitte iseennast,» seisis Twitteri säutsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles