Eestisse planeeritava andmelao partneriks on Siemens

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investeeringu eesmärgiks on rajada Eestisse Euroopa suurim andmeladu.
Investeeringu eesmärgiks on rajada Eestisse Euroopa suurim andmeladu. Foto: AFP / Scanpix

Sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuva maksumusega andmeladu planeeriva Data Valley Enterprises OÜ tegevjuhi Jussi Vartiaineni sõnul on Siemensiga sõlmitud koostootmisjaama ja tehnilisi küsimusi puudutav leping.

«Hetkel on meil käimas ka läbirääkimised mitme investoriga, kuid praegu ei tahaks me veel projekti ning asjassepuutuvate isikute kohta liiga palju infot avaldada, kuna soovime ehituse alguseni rahus projektiga tööd teha,» rääkis Vartiainen.

«Saan vaid niipalju öelda, et meie meeskonnas on telekommunikatsiooni, energiatootmise ja insenerivaldkonna professionaalid, kes on kasutatavate tehnoloogiate ja andmeladudega väga hästi kursis,» lisas ta.

Ehitus peaks Vartiaineni sõnul algama Tallinna ümbruses järgmisel aastal ja jõudma lõpule hiljemalt 2017. aasta jaanuaris. Esimeses faasis ehitatakse 30 000-ruutmeetrine andmeladu ja seda toitev 250-megavatine elektrijaam.

Projekti lõppeesmärk on 200 000 ruutmeetri suurune andmeladu, mida toidavad vähemalt kolm koostootmisjaama. Andmelao lõplik asukoht peaks selguma järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles