RMK üheksa kuu kasum kasvas enam kui neljandiku

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK ehitab Virumaale 36 kilomeetrit metsateid. Foto on illustratiivne.
RMK ehitab Virumaale 36 kilomeetrit metsateid. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

RMK üheksa kuu auditeerimata puhaskasum oli 20,9 miljonit eurot, mis on 26 protsenti suurem kui aasta varem samal perioodil.

RMK 2013. aasta üheksa kuu müügikäive ulatus 111 miljoni euroni, mis on kaheksa protsenti enam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, teatas keskus.

«Oleme puidu müügimahtudega kavandatust ees, kuna head ilmaolud lubasid kevadel raietöid teostada pikemalt,» selgitas RMK juhatuse esimees Aigar Kallas ja lisas, et aasta lõpuks võrdsustuvad raie- ja müügimahud käesolevaks aastaks kavandatuga.

«Samas loodame tänu kulude kärpimisele sarnaste müügimahtude ja -hindade juures saavutada aasta kokkuvõttes suurema kasumlikkuse,» kinnitas Kallas.

Valdava osa tuludest teenis RMK metsamaterjali ja hakkpuidu müügist. Üheksa kuuga müüs RMK 2,4 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali kokku 103 miljoni euro väärtuses.

RMK majandada on 38 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles