Tavid, Linnar Viik ja Mobi Solutions investeerisid Eesti iduettevõttesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signwise pakub rahvusvahelist digiallkirjastamise võimalust ettevõtetele.
Signwise pakub rahvusvahelist digiallkirjastamise võimalust ettevõtetele. Foto: Ekraanitõmmis

Mobiilmaksete pakkuja Mobi Solutions OÜ, kullaäri Tavid AS ning IT-visionäär Linnar Viik otsustasid investeerida kiiresti arenevasse Eesti iduettevõttesse nimega Signwise.

Signwise tegevjuht Tiit Anmann ütles, et ettevõte kasutab rahastamist, et kiirendada Signwise digitaalallkirjastamise teenuse edasist arendamist, meeskonna tugevdamist ja teenuses järgmiste riikide ID-kaartide toetamist ning neile turgudele viimist.

Signwise on ettevõtetele loodud lihtsalt kasutatav veebipõhine digitaalallkirjastamise teenus ning digitaalallkirjastamise plugin, mis võimaldab anda elektroonilistele dokumentidele omakäelise allkirjaga võrdset digitaalallkirja, ka piiriüleselt. Signwise pakub teenust kasutajatele kas portaalina või integreeritult infosüsteemidega moodulite Signlink-i, Authlink-i ja Signwise API kaudu.

Mobi Solutions OÜ on koos oma tütarettevõtetega tegutsev mobiilside sõnumiteenuste, mobiilsete makseteenuste ning erinevate mobiilirakenduste ja -tarkvara arendajana. Mobi Solutions toob lisaks investeeringule Signwise kaasa ka mobiilsete tarkvaraplatvormide arendusvõimekuse ning rahvusvahelise arendajate ja partnerite võrgustiku.

Mobi Solutions juhatuse liige Veljo Otsason kirjeldab investeeringut Signwise kui sobivat täiendust Mobi investeeringute porfelli. «Signwise tegutseb tugeva ja kasvava nõudlusega valdkonnas, mille rahuldamiseks on meil olemas aastate jooksul arendatud võimekus. Digitaalse autentimise ning allkirjastamise valdkonnas on Eesti kompetents maailma tasemel.»

Tavid AS, kes tegutseb väljaspool Eestit kaubamärgi Tavex nime all, on Põhja-Euroopa suurim investeeringukulla müüja. Samuti tegeleb ettevõte valuutavahetus- ja maksevahendusteenuse pakkumisega. Olles lisaks Eestile esindatud oma kontoritega Soomes, Rootsis ja Taanis, saab ettevõtte pakkuda väga kiireid makselahendusi just põhjamaade üleselt.

Tavid AS juhatuse esimees Kuno Rääk sõnul investeerisid nad eelkõige Signwise-i meeskonda ning nad näevad piiriüleses digitaalallkirjastamises suurt potensiaali, et muuta asjaajamine piiriüleselt oluliselt efektiivsemaks.

Linnar Viik on Eesti infotehnoloog ning IT-visionäär, kes usub, et piireületavate digiteenuste hüppeliseks kasvuks on oluline rakendada lihtsaid ja turvalisi digitaalallkirjastamist võimaldavaid teenuseid. Lisaks piiriülestele teenustele on ka ettevõtete sisesel asjaajamisel ning suhtlemisel kliendibaasiga võimalik just digitaalallkirjastamise teenuste oskusliku rakendamise kaudu võimalik saavutada olulist majanduslikku efekti. «Signwise taga on hea tiim, nad on keskendunud õige teenuse arendamisele ning teevad seda õigel ajal,» leidis Viik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles