Soome lipulaeva Nokia juht võib kohast ilma jääda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli-Pekka Kallasvuo, Nokia juht.
Olli-Pekka Kallasvuo, Nokia juht. Foto: Reuters / Scanpix

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia juht Olli-Pekka Kallasvuo võib järgmisel nädalal aktsionäride üldkoosolekul pidada oma viimase kõne firmajuhina.


Uudisteagentuur Reuters kirjutab, et firma aktsia hinnaliikumine on jäänud turu taastumisele alla ja ettevõte on üks neist vähestest, kes sel aastal kasumikasvu näidata ei suuda. See aga tähendab, et enam kui poole oma elust Nokiaga seotud olnud Kallasvuo järgmisel nädalal aktsionäridele peetav kõne võib jääda viimaseks, kui firma ei suuda Apple'i iPhonele väärilist vastast turule tuua.

Ajalugu annab tunnistust sellest, et erilisi lootusi Nokial hellitada ei maksa- viimase nutitelefoniga tuli firma välja 2006. aastal, mil pikka aega juriidiliste küsimustega tegelenud Kallasvuo Euroopa suurima tehnoloogiaettevõtte juhtohjad enda kätte võttis.

Kuna investorite jaoks on ka tulevikul tõenäoliselt pettumusi varuks, ütlevad analüütikud, et Nokia võib lähitulevikus tegelikult mõistlikku tööd teinud Kallasvuo investorite rahustamiseks välja vahetada.

«Tundub, et see samm võiks investoritele meeldida,» lausus Garnersi analüütik Carolina Milanesi Reutersile.
Varahaldusfirma Alan B. Lancz & Associatesi president Alan B. Lancz tõdes, et kui tarkvaraplatvorm Symbian 3 ka järgmise kolme kuu jooksul hilineb ning marginaalid langevad, satub firma juhtkond üha suurema surve alla.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles