Andres Saame osalusega Kodumajagrupi AS likvideeritakse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna esitati Harju maakohtusse Kodumajagrupi ASi pankrotiavaldus, firma suuromanikuks on kunagine Hansapanga asutaja Andres Saame.


Likvideerija Urmas Toome esitas täna avalduse Kodumajagrupi ASi pankroti kohta, ettevõtte likvideerimise ja pankrotiavalduse esitamise põhjustasid Leedu tütarettevõtete pankrotid.



Ettevõtte teatel saabus globaalne finantskriis Kodumajagrupi kinnisvaraprojektide kasvufaasis ning viis pankade poolse finantseerimise täieliku katkemiseni.



Pärast Leedu investeeringute mahakandmist algatas Kodumajagrupi AS pankrotiavalduse sisseandmiseni viinud likvideerimise.



Ettevõtte teatel peegeldab pankrotiavaldus äriühingu tegelikku seisu olukorras, kus pangad ei ole valmis laenu refinantseerima ega ka restruktureerima. Pärast Leedu investeeringute mahakandmist on Kodumajagrupi omakapital negatiivne.



Kõik Kodumajagrupi varad on panditud kreeditoridele, kellest suuremad on Swedpank, Kawe ja võlakirjaomanikud.



Kodumajagrupi nõukogu liikmed on lisaks Saamele veel Rain Lõhmus ning Jaanus Otsa.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles