Viljar Jaamu võistleb Leedu panga ostul LHVga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Jaamu tahab Leedu investeerimispanga ära osta.
Viljar Jaamu tahab Leedu investeerimispanga ära osta. Foto: Mihkel Maripuu

Rikaste TOPi kuuluv kirju äri- ja poliitikakogemusega Viljar Jaamu tahab koos Läti äripartneriga osta Leedu Finasta panga, sama plaan on ka Rain Lõhmuse suurosalusega LHV-l.

Finasta kuulus pankrotistunud Snorase pangale, nüüd müüb panka Leedu riik. Leedu keskpangalt kavatseb Finasta ostmiseks luba taotleda Eesti ettevõte Borges Equity Partners. Tegemist on eelmisel kuul Eestis asutatud osaühinguga, mis kuulub Viljar Jaamu ettevõttele Opetron Bankers Capital OÜ ja lätlasele Uldis Arnicansile, kirjutab tänane Äripäev.

Viljar Jaamu äripartner Uldis Arnicans ütles Äripäevale, et tunneb Jaamut juba üsna pikalt. «Borges Equity Partners on meie esimene ühine investeering, aga oleme head investeerimisvõimalust otsinud juba mitu aastat. Pole alati lihtne leida head investeerimisvõimalust pangandussektoris,» sõnas Arnicans.

Jaamu oli eile Eestist ära ja teatas SMSi teel, et vara on laskuda Finasta teemasse, kuna praegu on kõik alles pakkumise tasandil Leedu keskpangale. Küsimusele, kust ta saab investeeringuks vajaliku kapitali, vastas Jaamu ümmarguselt, et investeeringu suurus selgub alles siis, kui eelprotseduurid on tehtud, load saadud jne.

Jaamu peamine vara on väike osalus Tallink Grupi suuromanikus Infortaris. Äripäeva tänavuses Rikaste TOPis oli Jaamu 7 miljoni eurose varaga 388. kohal. Borges Equity Partnersis on Arnicansi osalus veidi suurem kui Jaamul – 55 protsenti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles