Premia aktsiad lähevad müügiks 14 krooniga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia juht Kuldar Leis.
Premia juht Kuldar Leis. Foto: Liis Treimann.

Premia Foodsi teatel müüakse esmase avaliku pakkumise käigus müüki tulnud aktsiad hinnaga 14 krooni aktsia kohta.


Ettevõtte teatel on müüdavate aktsiate arvuks vastavalt juhatuse otsusele 14 500 000 Premia Foods ASi lihtaktsiat, ehk maksimaalne pakkumises olnud aktsiate arv.



Jaeinvestoritele jagatakse kokku 2 404 801 aktsiat, ehk 16,6 protsenti esmasest avalikust pakkumisest. Premia lihtaktsiaid märkis üle 1350 jaeinvestori.



Aktsiate jaotus jaeinvestoritele toimub põhimõttel, et kõigile jaeinvestoritele tagatakse sajaprotsendiliselt aktsiate jaotamine 2000 lihtaktsia ulatuses ning 2000 lihtaktsiat ületavas osas tagatakse jaotis 20,1955 protsendi ulatuses.



Seega kui jaeinvestor märkis 3000 lihtaktsiat, on talle tagatud 2210 aktsiat.



«Premia Foods ASil on eriti hea meel, et aktsiate märkimisel osalesid väga aktiivselt Eesti jae- ja institutsionaalsed investorid.



Täname tulevasi uusi aktsionäre usalduse eest ja tervitame neid Premia Foodsi peres,» sõnas Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis.



Swedbank Marketsi Baltikumi kapitaliturgude juht Mihkel Torim tõdes, et investorite huvi Eesti ettevõtete vastu on suurenemas ning hea on tõdeda, et ka kodumaine kapitaliturg on elujõuline ja toetab kohalikku ettevõtlust.



Kauplemine Premia aktsiatega Tallinna Börsi põhinimekirjas algab eelduslikult 5. mail.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles