Minister: Vene peasanitaararst paneb ameti maha

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peasanitaararst Gennadi Oništšenko.
Vene peasanitaararst Gennadi Oništšenko. Foto: SCANPIX

Vene peasanitaararst ja tarbijakaitseameti (Rospotrebnadzor) juht Gennadi Oništšenko lahkub ametiaja lõppedes ametist, teatas Vene asepeaminister Olga Golodets.

Oništšenko ise kommenteeris Interfaxile ametist lahkumise teadet nõnda: «Selle avalduse tegi kummaline tegelane, ta ei kuulu otsustajate ringi.»

Oništšenko on paistnud silma mitme välisriigi toiduainete, viimati Leedu piimatoodete sisseveo keelustamisega.

«Oništšenko ametiaeg Rospotrebnadzori juhina sai läbi, mistõttu ta lahkub sellelt ametikohalt,» ütles asepeaminister Golodets teisipäeval ajakirjanikele Pekingis, kommenteerides teateid Oništšenko võimalikust tagasiastumist.

Golodets ütles, et Oništšenko mantlipärija, tema senine asetäitja Anna Popova on «kvalifitseeritud arst ja hea spetsialist».

Infoallikas Vene tarbijakaitseametis ütles Interfaxile, et Golodetsi teade tabas Oništšenkot ootamatult. Ametkonna pressiteenistus keeldus Oništšenko tagandamist kommenteerimast.

Oništšenko määrati Rospotrebnadzori juhiks 2004. aasta 12. märtsil. Tema viimaste korralduste hulgas oli Moskvas rahvarahutuste tandriks kujunenud juurviljabaasi sulgemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles