Amet: EMT ei rikkunud 4G võrku 3G arvelt rajades reegleid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehnilise järelvalve ameti hinnangul ei rikkunud EMT 4G võrku 3G seadmetega rajades esimese võrguloa konkursi tingimusi.

«4G võrguloa konkursi üheks peamiseks kriteeriumiks oli 4G katvus üle Eesti ning selles osas on ettevõte mõõtmiste tulemusena konkursi kriteeriumid täitnud. Milliste seadmetega ja mil viisil võrk ehitatakse, on operaatori valik,» ütles ameti avalike suhete peaspetsialist Anu Võlma BNS-ile.

Tema sõnul määrab kvaliteedi ennekõike turusituatsioon. «Eestis on mobiilse kõne- ja andmeside pakkumisel konkurents äärmiselt tihe, mistõttu on operaatorite enda valik, kas ja kui palju nad pingutavad klientidele pakutava teenuse kvaliteedi nimel,» sõnas Võlma.

Esimese 4G sagedusloa võitis EMT, makstes loa eest fikseeritud üks miljon eurot, kuid Postimehe andmetel kasutas võrgu väljaehitamisel suuresti juba olemasolevat infrastruktuuri.

Teise loa võitis Elisa, makstes selle eest enampakkumisel kujunenud viis miljonit eurot. EMT 4G võrk valmis juuni keskel, Elisa oma kuu aega hiljem ehk juuli keskel, kuigi viimane võeti kasutusele alles peale 12. augustil loa omandamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles