Joogitootjad pürivad uutele välisturgudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku tooted on India ookeani saareriigis Seišellidel hästi vastu võetud ning sinna on läinud juba mitu saadetist siidrit, long drink’e ja õlut. Beau Valloni rannapiirkonna kaupluse müüja näitab uut toodet sortimendis: Saku on Ice’i.
Saku tooted on India ookeani saareriigis Seišellidel hästi vastu võetud ning sinna on läinud juba mitu saadetist siidrit, long drink’e ja õlut. Beau Valloni rannapiirkonna kaupluse müüja näitab uut toodet sortimendis: Saku on Ice’i. Foto: Saku Õlletehas

Kuna siseturul suurt kasvuvõimalust ei nähta, otsivad joogitootjad uusi turgusid nii lähemalt kui ka kaugemalt ning alkohoolsete jookide ekspordikäive kasvab kindlalt juba neljandat aastat.

Saku õlletehas teatas hiljuti, et nende siidrid ja õlled jõudsid India ookeanis asuvasse saareriiki Seišellidele.

Saku õlletehas ekspordib praegu oma jooke 14 välisturule ja õige pea olevat veel uudiseid tulemas. Eelmisel aastal eksportis Saku ligi 50 protsenti toodetud jookidest.

Tänavu esimese kuue kuuga on eksport kasvanud 23 protsendi võrra. Saku kaugeimad sihtriigid ongi Seišellid, Austraalia, Saku linn Jaapanis ja Ameerika Ühendriigid.

Oktoobri alguses teatas koostöölepingust Abhaasia ja Armeeniaga A. Le Coq. Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul on Lõuna-Kaukaasiasse minek üks nende tänavuse ekspordi peamisi tegevussuundi – alustada reaalset müüki SRÜ idapoolsemates maades.

A. Le Coqi tooteid on praegu müügil rohkem kui 20 riigis ja eksport moodustas mullu mahuliselt 15 protsenti müügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles