Konekesko tegi viimaste aastate kombainimüügi rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti üks suurimaid põllumajandustehnika müüjaid Konekesko Eesti AS on sõlminud tänavu ligi kaks korda rohkem lepinguid kombainide müügiks kui mullu: aasta eest läks müügiks 32 kombaini, sel aastal on lepinguid sõlmitud 57 kombaini müügiks.
Tegemist on ettevõtte jaoks rekordilise tulemusega. Viimati oli väga hea aasta 2008, mil müüdi 33 kombaini.

Konekesko Eesti AS tootejuhi Marko Mirme arvates aitas müügi suurenemisele kaasa 2012. aasta sügis, mis oli Eesti põllumeestele saagikuse poolest suurepärane, kuid vilja koristamine osutuks keeruliseks ning seega olid ka vilja hinnad siiski kõrged.  «Vilja oli palju, kuid koristada raske. Nendes tingimustes just tulebki välja, et Claas kombainiga jõuab piiratud aja jooksul üldiselt rohkem vilja ära koristada,» rääkis Mirme, et mullused keerulised koristusolud panid viljakasvatajaid tänavu ehk juba varakult mõtlema, millise tehnikaga hea saak põllult ka kiiresti kätte saada.

Tänavuse hooaja eripäraks oli Marko Mirme sõnul seegi, et rohkem osteti just suuri kombaine, mitte väiksemaid. «Enamjaolt ostsid kombaine põllumehed, kellel on vähemalt 600 hektarit maad,» nentis Mirme.

Kombainide kogumüük pole aga Marko Mirme sõnul Eestis siiski hüppeliselt kasvanud. «Kui on paremad aastad ja rohkem ostetakse, siis müüakse 130–140 kombaini, tänavune koguturg on seal 130 ühiku juures,» rääkis Mirme.
Kombainide müük hooajati sõltub Mirme sõnul peamiselt kahest tegurist: kui head on viljasaagid ja kui kõrged on viljahinnad. Lisaks on oluline piimahind, sest paljud piimatootjad kasvatavad ise ka teravilja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles