Riik ootab 2,2 miljardi ulatuses dividenditulu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Rahandusministri esitatud dividendiettepanekute jõustumisel oleks prognoositav dividendilaekumine selle aasta riigieelarvesse 2,245 miljardit krooni.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et tema oleks võtnud veelgi suurema summa, kuna riigiettevõtetes ei ole rahapuudus nii suur kui riigieelarves.

2009. aastal laekus riigieelarvesse äriühingutelt dividende 2,701 miljardit krooni, millest 2,073 miljardi krooni ulatuses laekus dividende riigi otsustusõigusega äriühingutelt.

2008. aastal laekus dividende äriühingutelt 1,307 miljardit krooni, millest 945 miljonit krooni riigi otsustusõigusega äriühingutelt. 2007. aasta dividendilaekumised olid vastavalt 1,861 miljardit ja 1,537 miljardit krooni.

Valitsus kinnitas täna riigi äriühingute ja selliste äriühingute, kus riigil on vähemalt otsustusõigus, käesoleva aasta eelarvesse kantavad dividendisummad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles