Eesti on jätnud rakendamata ELi eeskirjad ohtlike ainete kasutamise piiramise kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eesti ei rakenda kahe kuu jooksul vajalikke meetmeid, võib asi edasi minna Euroopa Kohtusse
Kui Eesti ei rakenda kahe kuu jooksul vajalikke meetmeid, võib asi edasi minna Euroopa Kohtusse Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni andmetel on Eesti jätnud rakendamata teatavate pliid või kaadmiumi sisaldavate elektroonikaseadmete suhtes kehtestatud Euroopa Liidu eeskirjad, teatab Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Komisjon nõuab nüüd Eestilt üksikasjalikku teavet selle kohta, kuidas riik kavatseb oma õiguses rakendada kõnealuseid tehnilisi meetmeid ohtlike ainete kasutamise piiramiseks elektri- ja elektroonikaseadmetes.

Kõnealused kaks direktiivi tuli riiklikku õigusesse üle võtta 2. jaanuariks 2013. Komisjon saatis 21. märtsil 2013 Eestile märgukirja, kuna meetmed polnud nõutud tähtajaks rakendatud. Kuna puudused ei ole endiselt kõrvaldatud, saadab komisjon nüüd Eestile niinimetatud põhjendatud arvamuse. Kui Eesti ei rakenda kahe kuu jooksul vajalikke meetmeid, võib asi edasi minna Euroopa Kohtusse, kes võib riigile määrata rahalised karistused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles