Samsung loobub Euroopa Liidus patendisõjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea ärimehed Samsung grupi logo ees.
Lõuna-Korea ärimehed Samsung grupi logo ees. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa komisjoni teatel loobub Samsung konkurentsiregulaatorite uurimise alt pääsemiseks Euroopa Liidus konkurentidega patendivaidlustest, kirjutab Reuters.

Samsungi ettevõetud sammuga võib suure tõenäosusega vähemalt Euroopas lõppeda pikalt kestnud Samsungi ja Apple´i vaheline patendisõda. Ettevõte otsustas loobuda algatatud kohtuasjadest peale seda, kui Euroopa komisjon teatas, et need rikuvad Euroopa konkurentsireegistlikku. Reutersi hinnangul võib see Samsungil aidata vältida võimalikku kuni 18,3 miljardi dollari suurust trahvi.

Samsung lubas järgmise viie aasta jooksul hoiduda standardpatentide väärkasutamise eest kahjutasude nõudmisest, juhul kui sellega seotud ettevõte nõustub teatud litsentsiraamistikuga, teatas komisjon, lisades, et huvitatud osapooltel on võimalik kuu aega Samsungi ettepanekut kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles