BI: programmeerijate palgad löövad Silicon Valley´s rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontorihooned Silicon Valleys.
Kontorihooned Silicon Valleys. Foto: getactivehub.com

Andekatele programmeerijatele on Silicon Valley´s alati hästi makstud, kuid käesoleval aastal on nende palgad tõusnud rekordilistele kõrgustele, kirjutab Business Insider kohalikule personalifirmale Jobspring Silicon Valley viidates.

Twitteri tarkvaraüksuse juht Christopher Fry sai eelmisel aastal töötasudena üle 10,3 miljoni dollari. Kuigi suurema osa sellest moodustasid erinevad boonused ja lisatasud, oli tema programmeerimise eest saadud põhipalk üle 140 000 dollari.

Jobspring Silicon Valley üksusejuht Scott Purcelli sõnul algavad vanemprogrammeerijate aastapalgad Silicon Valley´s juba 160 000 dollarist, seejuures maksavad sellist töötasu suurfirmade kõrval ka juba väikesed, alles alustanud start-upid.

Võrreldes USA keskmisega teenivad Silicon Valley programmeerijad aastas 50 000-80 000 dollarit rohkem, Business Insideri andmetel saavad tarkvaraarendajad keskmiselt 89 000 dollarit aastas, tarkvara vaneminsenerid aga 98 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles