Merko plaanib dividende maksta rohkem kui buumiaastatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus.
Toomas Annus. Foto: Toomas Huik

Merko Ehituse juhatus teeb aktsionäride üldkoosolekul ettepaneku maksta dividendideks 194,7 miljonit krooni, seda on rohkem, kui masueelsetel buumiaastatel.

Merko teatas eile, et maksab dividendideks 11 krooni aktsia eest. Kokku 194,7 miljoni krooni suurusest summast läheb lõviosa – 140 miljonit krooni – ehitusfirma suuromanikule, ASile Riverto, mille omanikeks on omakorda Toomas Annus ja Tõnu Toomik. Juhul kui viimased otsustavad dividendid ka välja võtta, saaks Annus 92 miljonit ja Toomik 17 miljonit krooni.



Tegemist on Merko Ehituse viimaste aastate suurima dividendideks makstava summaga. 2008. aastal määrati selleks otstarbeks ligi 62 miljonit krooni, 2007. aastal jäeti aga kasum jaotamata. Seni kopsakaim summa maksti välja 2006. aastal – 123,9 miljonit krooni.



Merko juht Tiit Roben märkis, et firma on oma 61-protsendilise omakapitali suhtega varadesse selgelt ülekapitaliseeritud. Tema sõnul ei ole praegu piisavalt kvaliteetseid projekte, mille tarbeks erakordselt kõrget likviidsust hoida.



Kui heade projektide hulk lähitulevikus peaks suurenema, on Merkol Robeni hinnangul võimalik ka laenuraha kaasata.



«Merko 300 miljoni kroonise investeerimisprogrammi raames on ettevõte läbi töötanud kümneid projekte, kuid enamiku kvaliteet ei ole vastanud turu ootustele ja seepärast oleme neis osalemisest loobunud,» teatas Roben.



Ettevõtte nõukogu esimees Tõnu Toomik teatas ühtlasi, et ettevõte kavatseb 2015. aastaks teenida üle poole käibest väljastpoolt Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles