Turismifirmad: suurel konverentsikeskusel oleks potentsiaali

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall mere poolt vaadates.
Tallinna linnahall mere poolt vaadates. Foto: Toomas Huik

Eestis oleks suurele konverentsikeskusele piisavalt rakendust, leiab Eesti Turismifirmade Liit.

Turismifirmade liidu presidendi Sven Lõokese sõnul võib teiste riikide põhjal öelda, et suured konverentsikeskused tühjalt ei seisa. Lisaks suurtele valitsuse poolt korraldatavatele üritustele on palju erinevaid assotsiatsioonide teaduskonverentse, mis Lõokese väitel täna pigem Eestisse ei tule, sest siin ei ole neile pakkuda piisavalt suuri saale, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Lõokese sõnul toimuvad paljud konverentsid praegu Eesti asemel hoopis Lätis.

Tallinnas toimunud NATO välisministrite kohtumise korraldamisel kerkis taas üles küsimus, kas Eesti vajab rahvusvaheliste ürituste korraldamiseks suurt konverentsikeskust, sest kohtumine viidi läbi kolmes Tallinna hotellis.

Kindlasti oleks mugavam olnud teha seda ühes kohas, tunnistab välisminister Urmas Paet, kelle sõnul praegu mingit plaani ühe suure konverentsikeskuse rajamiseks siiski ei ole, kuna pole raha.

Kõige konkreetsem plaan konverentsihoone rajamiseks on praegu Tallinna linnal, kes kavandab koostöös Ameerika investoritega vabaaja- ja konverentsikeskuseks ümber ehitada praegu mahajäetuna seisva Linnahalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles