MTÜ Eesti Rehviliit mõisteti kartellileppes süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis täna kartellileppes süüdi MTÜ Eesti Rehviliit ning mõistis rahaliseks karistuseks 200 000 krooni.


Kohtu teatel kulub kohe nimetatud karistusest täitmisele 80 000 krooni ja rahalist karistust summas 120 000 krooni ei pöörata täitmisele, kui MTÜ Eesti Rehviliit ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu.

Eelnevalt oli kohus Eesti Rehviliidu tegevjuhi Kaur Kuurme osas süüasja otstarbekuse kaalutlusel lõpetanud, määrates talle siiski kohustuse tasuda riigi tuludesse 35 000 krooni. Kuurme on selle kohustuse praeguseks ka täitnud.

Riigiprokuratuur süüdistas MTÜd Eesti Rehviliit ja selle tegevjuht Kaur Kuurmet suuremahulises kartellikokkuleppes rehvide turustamisel.

Eesti Rehviliitu ja selle tegevjuhti Kaur Kuurmet süüdistati selles, et vahemikus juuni 2006 kuni mai 2008 sõlmiti MTÜ Eesti Rehviliit nimel ja huvides 55 kirjalikku kokkulepet rehviettevõtjate, transpordi- ja heakorrafirmadega, mille põhiosa käsitles vanade rehvide kogumise, veo ja tasuta vastuvõtmise korraldamist.

Samas oli lepingutel ka lisa, mille kohaselt oli lepingupartneritel keelatud osta rehve teatud firmadelt, mis polnud liitunud Eesti Rehviliidu tootjavastutuse süsteemiga.

Nii piiras Rehviliit ja Kuurme OÜ Oscarrehvid, ASi Vallai ja ASi Jupiter Plus tegevust rehvide turustamisel. Nimetatud firmad polnud liitunud Eesti Rehviliidu tootjavastutuse süsteemiga.

Kui Kuurme sai süüdistuse konkurentsi kahjustava firmadevahelise kokkuleppe sõlmimises eraisikuna, siis MTÜ Eesti Rehviliit juriidilise isikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles