Estonian Airi tuhakahju 10-50 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhapilv.
Tuhapilv. Foto: SCANPIX

Estonian Airi juht Andrus Aljas ütles, et lennufirma tuhakahju ja saamata jäänud tulu ulatub kümnest miljonist kuni 50 miljoni kroonini.

«See summa algab 10 miljonist, aga lõplik number võib olla 4-5 korda suurem,» ütles Aljas. Firmajuhi sõnutsi on peamiseks põhjuseks tarbijausalduse langus, mistõttu väheneb lennupiletite müük. Sel ajal, mil õhuruum suletud oli, jäi EA-l teenindamata 8000 reisijat. Kui paljudele neist piletiraha tagasi maksti, ei osanud Aljas aga veel öelda, kuna osa nõudeid reisibüroodelt tuleb hilinemisega.

Samas tunnistas Aljas, et firma hoidis ka tuhakriisi ajal kokku. Näiteks kütust ei kulunud pea et üldse ning osa töötajaid võttis ka juhtkonna soovitatud puhkusepäevad välja. «Nendel inimestel, kes otseselt lendamisega seotud olid, soovitasime puhkusele minna. Müügiinimesed olid aga tööl ja näiteks klienditeeninduses suurenes töökoormus mitu korda,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles