Teise samba maksete jätkamine nõuab riigilt 1,3 miljardit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsioon ei luba teisele pensionisambale külma teha.
Finantsinspektsioon ei luba teisele pensionisambale külma teha. Foto: Urmas Nemvalts

Rahandusministeeriumi andmetel nõuab teise pensionisamba sissemaksete taastamine tuleval aastal riigilt 1,3 miljardit krooni.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et ministeeriumi tänavuses kevadprognoosis on arvestatud tuleval aastal riigipoolsete kannete kuluks kohustuslikku kogumispensionifondi 1,3 miljardit krooni.

«Võrreldes järgnevate aastatega on kulu poole väiksem, kuna 2011. aastal taastatakse maksed kohustuslikesse pensionifondidesse pooles ulatuses,» märkis ta ja lisas, et 2012. aastal peaksid kulud ulatuma 2,6 miljardi, 2013. aastal 2,7 miljardi ja 2014. aastal 3,8 miljardi kroonini. Kulu võib tema sõnul siiski muutuda vastavalt sotsiaalmaksu prognoosi muutusele.

Riik peatas kohustusliku kogumispensioni maksed raha kokkuhoiu eesmärgil täies mahus alates eelmise aasta 1. juunist kuni 2010. aasta lõpuni. Riigipoolsed maksed taastuvad varasemaga võrreldes poole väiksemas ulatuses 2011. aastal ning tavapäraselt aastal 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles