Rahandusminister sakslastele: valmistuge rasketeks aegadeks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble hoiatas sakslasi, et järgneva kahe aasta jooksul tuleb avaliku sektori rahaasjade kontrolli alla saamiseks valmis olla drastilisteks majandusmeetmeteks.


Saksamaa eelarvepuudujäägi ohjamiseks tuleb vähendada kulutusi või lasta neil ainult väga minimaalses mahus suureneda, vahendab AFP rahandusministri ajakirjale Focus öeldut.

Schäuble sõnutsi saab 2011. aasta olema raske, kuid mitte kõige raskem. «Võla vähendamine muudab elu aasta- aastalt raskemaks,» ütles ta, lisades, et inimesed saavad aru, et eelarvepuudujäägi vähendamise programm on õiglane.

Rahandusministri sõnutsi näitavad küsitlused, et maksude langetamise ideed toetab vähem inimesi, kui võlakoorma vähendamist.

Euroopa suurima majanduse Saksamaa selle aasta eelarvepuudujäägiks prognoositakse 80,2 miljardit eurot ehk umbes 6 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Schäuble lubab selle eurotsooni reeglitega ette nähtud kolme protsendi piiresse saada 2013.aastaks.

Valitsuse prognoosi kohaselt selle aasta esimeses kvartalis majandus kasvunumbreid ei näidanud, kuid aasta kokkuvõttes peaks majanduskasv olema 1,4 protsenti.

Reedel avaldatud Ifo indeks kinnitas, et Saksamaa äriusaldus kerkis aprillis pea viimase kahe aasta kõrgemale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles