Ametiühing pole Estonian Airi pilootide värbamisega rahul

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air koondas eelmise aasta alguses 16 pilooti ehk kolmandiku kõikidest lenduritest.
Estonian Air koondas eelmise aasta alguses 16 pilooti ehk kolmandiku kõikidest lenduritest. Foto: Margus Ansu

Estonian Air võtab eelmisel aastal koondatud pilootide ja stjuardesside asemel suvehooajaks tööle uusi töötajaid, sealhulgas välismaalasi, mis tekitab lendurite ametiühingus rahulolematust.

Lennufirma koondas eelmise aasta alguses 16 pilooti ehk kolmandiku kõikidest lenduritest. Nüüd, poolteist aastat hiljem, on aga pilootidest Estonian Airis taas puudu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Estonian Airi juhatuse liikme Rait Kalda sõnul pakuti kõigile poolteist aastat tagasi koondatutele tööd ja kes veel mujalt tööd polnud leidnud ning seda soovisid, need ka värvati. Kuna tähtajalist töölepingut oli nõus suveks vastu võtma vaid kolm endist Estonian Airi pilooti, siis värbab firma kolm pilooti ka välismaalt.

Liinilendurite ametiühing pole firma lühinägeliku tegevusega rahul ja ametiühingu teatel pole Estonian Airis ka sisekliima kiita. Lennufirma pikaajalise strateegia puudumine, koondamised ja vaidlused töötasu ning töötingimuste üle on ametiühingu kinnitusel avaldanud oma mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles