EAS: tuhapilve reisikahjusid saab katta ka abirahaga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhapilv Islandi kohal.
Tuhapilv Islandi kohal. Foto: Reuters / Scanpix

Seoses Islandi vulkaanipurskest tekkinud tuhapilvega, mis peatas lennuliikluse, annab EAS teada, et toetuse saajatel, kes viivad ellu EASi poolt rahastatud projekte, on võimalik saada teatud tingimustel hüvitist.


EAS teatab, et toetatavate projektide raames plaanitud reiside kulud (transpordi-, majutus- jms kulud), mis on tuhapilvest tulenevalt ära jäänud või edasi lükkunud, on abikõlblikud, kui neid ei hüvita kolmas osapool kindlustus, reisifirma, lennufirma vms) ning toetuse saaja on teinud kõik, et kolmandalt osapoolelt hüvitist saada.

Vastavalt Euroopa Komisjoni loale võib reisikulud lugeda
abikõlblikuks järgmistel tuhapilvest põhjustatud juhtudel:

1) planeeritud lend tühistati ning selle tulemusel ei jõutud sihtkohta, jõuti sinna hiljem või jõuti sealt tagasi hiljem;

2) üritus tühistati või toimumisaega muudeti, kui esialgsed reisikulud olid juba tasutud.

Toetuse saajal tuleb esitada kaaskiri koos tõendusmaterjaliga, et vaatamata taotlusele ei hüvita kolmandad osapooled reisikulusid.

Kaaskirjale tuleb lisada lennufirma kinnitus kulude mittehüvitamise kohta ning majutusasutuse ja kindlustusfirma kinnitus kulude mittehüvitamise kohta. Kui reisi on vahendanud reisifirma, siis ka nende kinnitus kulude hüvitamata jätmise kohta.



Kolmandate osapoolte kinnitus on aktsepteeritav nii paberdokumendi kui e-kirja, kodulehe väljatrüki, sõlmitud lepinguteksti vms kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles