Venemaa keelas Bona ja Piltti lastetoitude sisseveo Soomest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirni- ja banaanimaitseline jogurtipüree
Pirni- ja banaanimaitseline jogurtipüree Foto: www.nestlebaby.com

Venemaa riiklik tarbijajärelevalve Rospotrebnadzor keelas tänasest ära Soomes toodetavate väikelastele mõeldud Nestle valmistoitude sissevedu, põhjendades seda kvaliteediprobleemidega.


Peasanitaararst Gennadi Oništšenko sõnul tühistati Soomes toodetavate Nestle lastetoitude impordiluba, vahendas RIA Novosti.

Nestle Venemaa pressiesindaja Marina Zibareva rääkis, et firma kõik Venemaal müüdavad tooted on registreeritud nõuetekohaselt ja tarbijatele täiesti ohutud.

Zibareva sõnul pole firma saanud tarbijakaitselt või mõnelt muult ametilt ühtegi teadet sellest, nagu oleks toodetega mingeid probleeme. Pressiesindaja lubas kiiresti välja uurida, millel Rospotrebnadzori keeld põhineb.

Nestle Soome tegevjuht Sakari Kotka rääkis Kauppalehtile, et juhtunu taga võib olla ametivõimude ja firma vahel tekkinud arusaamatus.

«Asi võib olla seotud sellega, et Neste taotles ühele meie tootele impordiluba Venemaale, kuid hiljem tühistas soovi mitte kvaliteedile viidates, vaid hoopis muul põhjusel,» rääkis Kotka.

Kotka kinnitas, et Soomes toodetud Nestle lastetoitudel pole kvaliteediga mitte mingeid probleeme.

Soome Nestle lastetoitude toodangust läheb eksporti 45 protsenti - Põhjamaadele kaks kolmandikku ja Venemaale kolmandik.

Venemaale viidavad tooted valmistatakse Nestle Turu tehases.

Nestlele kuulub Venemaal 14 toiduainetetehast. Firma on investeerinud riiki 950 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles