Neinar Seli müüs Wermo mööblitööstuse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Sille Annuk.

AS Tuulis sõlmis täna ostulepingu Võrus asuva Wermo mööblitööstuse aktsiate omandamiseks, mööblitööstuse üheks seniseks omanikuks oli ka ettevõtja Neinar Seli.


ASi Tuulis juhatuse liikme Priidu Mändi sõnul on Wermo omandamine Tuulise esimene investeering, mille tegemisel sai määravaks Wermo pikaajaline tootmis- ning ekspordikogemus.

«Suuri muudatusi ettevõtte tegevuses ei plaanita, esmajärjekorras keskendutakse tootmisprotsesside ning müügitegevuse arendamisele,» sõnas Mänd.

«Tuginedes sõlmitud eellepingutele julgeme oodata juba 2010. aastal olulist käibe kasvu võrreldes eelmise aastaga,» märkis Mänd.

ASi Wermo nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul reorganiseeriti Wermo tööstus enne müüki täielikult ning arendati paralleelselt tööstusparki.

«Reageerisime mööblitööstuse turu muutustele ning nüüd on aeg anda tehas üle uuele omanikule,» lausus Seli.

Tema sõnul on Wermol suured tootmiskogemused ja korralik ekspordivõime - ligi 90 protsenti toodangust eksporditakse, peamiselt Skandinaaviasse ja Saksamaale.

Poolte kokkuleppel on müügitehingu detailid konfidentsiaalsed.
Wermo annab tööd ligi 100 inimesele.

Lisaks mööblitööstusele on ettevõte tegelenud kinnisvara ja tööstuspargi arendamisega, keskuses asuvad erinevad kaubanduspinnad, kontorid ja külalistemaja.

Neinar Seli, Veljo Ipits ja Richard Mutso ostsid Wermo 1995. aastal.

AS Tuulis on 2010. aastal asutatud äriühing, mille tegevuseks on investeerimine arenguvõimelistesse mööbli- ja puidutööstusettevõtetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles