Digiretsept pääses IT-sektori «aasta piduri» tiitlist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) andis täna välja ka sektori nn aasta piduri tiitli, mis ei läinudki pidevalt tõrkuvale digiretsepti süsteemile.


ITLi teatel olnuks avalikkuse silmis loogiline, et aasta piduriks valitakse digiretsept, sest viimase aasta jooksul ei ole olnud teist niivõrd palju IKT valdkonna mainet kahjustanud projekti.



«Sektoril on väga piinlik, et digiretsept ei tööta kohe esimesest päevast nagu kellavärk. Samas kui see ükskord tööle saadakse, on tegemist ikkagi olulise läbimurde ja ainulaadse lahendusega kogu maailmas,» selgitas ITLi president Taavi Kotka.



«Ka eKooli suhtuti omal ajal suure eelarvamusega ning masinapõletajad võitlesid selle vastu.»



Nii kuulutaski ITL aasta piduriks Sander Mägi ASist Aqris Software, kes oma kindlameelse tegutsemisega põhjustas IKT Demokeskuse 10 miljoni kroonise eksporditoetuse taotluse edasilükkumise.



«Saada 24 ettevõtet ühe eesmärgi nimel tegutsema ei ole lihtne ülesanne ning sellisele masinavärgile kaigaste kodaratesse loopimine on aasta piduri tiitlit väärt,» põhjendas Microsoft Eesti juht ja ITLis ekspordi valdkonna arendamise eest vastutav Rain Laane.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles