«Teeme ära!» talgupäevade põhiline kuluallikas on reklaam

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Mai esimesel päeval toimuva talgupäeva, kuhu on praeguseks registreerinud juba 8 800 inimest, turunduseelarve ulatub 350 000 kroonini.

«Turunduseelarve tuleb praeguste prognooside järgi umbes 330 000- 350 000 krooni, lõplikud kulud selguvad ilmselt mai keskpaigaks,» ütles talgupäeva üks korraldajatest Tiina Urm.

Põhilised kuluallikad on Urmi sõnul olnud reklaammaterjalide kujundamise, tootmise ja logistikaga seotud, sealhulgas tele ja raadioreklaamide valmistamine, printreklaamide kujundamine, plakatite kujundamine ja trükkimine, väliplakatite trükkimine, pressi ja infoürituste korraldamine jne.

«Turunduses kasutame kõiki massimeediakanaleid- tele, print, raadio, välimeedia, internet. Kuid samuti oleme palju rõhku pannud sotsiaalmeediale ja innustanud inimesi ise talgutest rääkima,» lausus Urm.

Näiteks on korraldajad talgujuhtidele loonud erinevaid reklaammaterjale, mida saab ise kodulehelt alla laadida ja kasutada oma talgute reklaamimiseks.

«Samuti saab meie veebist alla laadida sobivas mõõdus internetibänneri ja oma lehele üles riputada. Seda võimalust on tänaseks juba väga paljud ka kasutanud.»

Teeme Ära talgupäevale registreerimine läheb tõusvas tempos - tänaseks on 1. mail toimuvale pea 900-le erinevale talgule ennast kirja pannud 8800 eestimaalast.

Lõviosa ees ootavatest talgutest toimub Harjumaal, kus on praeguseks registreeritud 183 erinevat talgukohta, kuhu oodatakse appi kokku üle 8000 kätepaari.

Harjumaale on kõige lähemal Pärnumaa 84 talgukohaga, kuid palju ei jää maha ka Lääne-Virumaa, Saaremaa ja Tartumaa, kus kõikjal üle 70 erineva töö ja toimetamise 1. maiks abilisi ootavad.

Talgutele registreerumine kulgeb senini kõige kiiremini Pärnumaal ja Ida-Virumaal, kus täidetud juba rohkem kui kolmandik vabadest kohtadest.

Kõige rahulikumalt kugevad asjad aga Raplamaal, mille vabadest talguliste kohtadest on tänaseks appitulnutega täidetud umbes viiendik.

«Iga päevaga registreerub üha rohkem inimesi. Talgutööde hulgas on nii palju huvitavaid ja armsaid ettevõtmisi, et on arusaadav, kui ühe välja valimine aega võtab,» sõnas talgupäeva peakoordinaator, Kaia-Kaire Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles