Parts: reisijapileti kaotamisel kallineks autosõit praamil 70 protsenti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts Muhumaaga tutvumas.
Juhan Parts Muhumaaga tutvumas. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et Saarte Ühendusse kuuluvate poliitikute kava kaotada praamidel reisijapilet, lisaks auto üleveole 70 protsenti, mis ei oleks mõistlik.


Tehtud ettepaneku reliseerimisel vastaks ülesõidu maksumus praeguste hindade juures kolme reisija sõidutamisele, mis muudaks kallimaks nii veosed kui üksinda või kahekesi reisimise.

See oleks kasulik vaid autotäite kaupa saartele vuravatele puhkajatele ja ei teeniks saareelanike huve, kes enamasti kas üksinda või kahekesi üle käivad. Kaupa vedavatele ettevõtjatele oleks see aga selgelt kahjulik.

Parts nimetas mõtte populistlikuks, sest kõlab hästi, kuid ei arvesta tagajärgedega. «Ma küsiks neilt poliitikuilt, kes sellise suurepärast mõtte peale tulid, miks nad nii tagasihoidlikult esinevad. Võiks ju kõik tasuta teha,» lausus Parts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles