Eesti metsades algas raierahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimets
Riigimets Foto: Raigo Pajula

Riigimetsa Majandamise Keskus kuulutas riigilaantes seoses metslindude ja -loomade pesitsusajaga välja kahekuulise raierahu ning kutsub ka erametsade omanikke loodusringi austama.

RMK juhatuse liikme Tavo Uuetalu sõnul kestab riigimetsades raierahu ehk kevadsuviste raiete strateegia rakendamine kuni 15. juunini.

«Raierahu eesmärk on kaitsta ennekõike vanades okaspuumetsades elutsevaid õõnespesitsejaid linde nagu kakud ja kullilised ning ka maaspesitsevaid kanalisi. Kuna puumahlad jooksevad ja koor on lahti, siis pole praegu metsateoks niikuinii sobiv aeg,» lisas Uuetalu.

Raierahu ei tähenda, et talumees ei võiks oma lepikust küttepuid teha, sest seal pesitsevad pigem põõsalinnud, kelle järelkasvu väike ragistamine ei sega.

Paralleelselt raierahu kehtestamisega alustas RMK terve suve toimuvate metsamajanduslike töödega nagu metsade uuendamine ja noorendike hooldamine. Kokku hooldab ligi 2500 inimest tänavu suvehooajal 28 000 hektarit noort metsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles