Turismifirmad: töötame reisijate koju toomiseks täisvõimsusel

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisid tühistatud, kuidas edasi?
Lennureisid tühistatud, kuidas edasi? Foto: SCANPIX

Miljonid reisijad üle maailma on praegu koju saamisega hädas ning logistilised võimalused on kõikjal piiratud, rääkis Eesti Turismifirmade Liidu president Sven Lõokene.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Urmas Klaas pöördus täna Eesti Turismifirmade Liidu poole palvega tegutseda tuhapilvede tõttu lõksu jäänud Eesti turistide koju toimetamisel võimalikult kiiresti.

Sven Lõokese kinnitusel on reisikorraldajad juba alates möödunud nädala neljapäevast töötanud täisvõimsusel. Reisijate koju toomiseks tuleb leida lennukid, tellida bussid ja luua majutusvõimalused.

Erinevad reisikorraldajad lendasid tema sõnul täna Egiptusse Sharm el Sheikhi ja Hurghadasse Eesti turistidele järele, samuti sõidavad bussid Poolast Eestisse reisijatega Madeiralt, kel õnnestus eile esmalt maanduda Sofias, seejärel Poolas.

«Samas osade õhuruumide ja lennuväljade avamine ning sedagi piiratud ajaks ei lahenda probleeme koheselt, hädas on miljonid reisijad üle maailma ning logistilised võimalused on kõikjal piiratud,» märkis Lõokene.

Lennunduse keskne mõiste on tema kinnitusel ohutus ning mitte ükski osapool ei soovi kliendile turvalisusriske.

Seetõttu paluvad turismifirmad reisijail nii Eestis kui väljaspool varuda kannatust ning säilitada rahu. Lõokene loodab, et olukord laheneb peagi ja seda positiivses suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles