Leht: Hiina kräkkerid pääsesid Google'i salasõnasüsteemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiina kräkkeritel õnnestus eelmisel aastal Google'i vastase küberrünnaku raames varastada programm, mis haldab juurdepääsu enamusele internetifirma teenustele, kirjutas

New York Times

eile õhtul.


Artikkel paljastab uusi üksikasju Google'i ja Hiina valitsuse vahel jaanuaris puhkenud avalikus tülis internetitsensuuri ja arvutisüsteemide julgeoleku üle, vahendas AP.

New York Times kirjutas, et infot jagas nendega anonüümsust palunud isik, kes puutub otseselt kokku küberrünnaku uurimisega.

Google keeldus ajalehe artiklit kommenteerimast, rõhutades vaid taas, et rünnaku toimepanijad ei pääsenud ligi e-posti teenuse Gmail kasutajate isiklikele kontodele.

Küll aga läks neil NYT teatel korda varastada Google'i üks kroonijuveele, salasõnasüsteem Gaia, mis peale e-posti haldab juurdepääsu pea kõigile ettevõtte online-teenustele.

Rünnak mullu detsembris õnnestus tänu sellele, et kräkkerid meelitasid ühe Google'i Hiina töötaja Windowsi Messengeris avama «mürgitatud» veebisaiti. Selle kaudu said kräkkerid ligipääsu töötaja arvutile ja seeläbi ka Google'i tarkvaraarendajate andmebaasile.

Praegu teadaolevalt ei varastanud muukijad Gmaili kasutajate salasõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles