Paet: majandusdiplomaadid suhtlevad aktiivselt ettevõtetega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Urmas Paet..
Pildil on Urmas Paet.. Foto: Peeter Langovits.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti majandusdiplomaadid aktiivsed ettevõtetega suhtlemisel ning ka ettevõtjad on järjest aktiivsemalt välisministeeriumis endale partneri leidnud.

Tänasel kohtumisel Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni liikmetega tutvustasb välisminister Urmas Paet välisministeeriumi võimalusi Eesti ettevõtjate tegevuse
toetamiseks, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Paet märkis, et eesootav Eesti liitumine Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooniga OECD on positiivne Eesti mainele ja aitab kaasa investeerimiskeskkonna tutvustamisele. 

«Majanduskriis mõjutas oluliselt Eesti eksporti. 2009 vähenes eksport kõigile peamistele eksportturgudele veerandi võrra, see sunnib järjest rohkem vaatama kaugemale kui Euroopa Liidu ja lähinaabrite turg,» rääkis Paet.

«Välisministeeriumi poolt püüame olla paindlikud ja esindada Eesti ettevõtjate huvisid seal, kus see on oluline. Aprilli lõpus avame konsulaadi Šanghais, suvel alustab tööd saadik Kairos ja lisanduvad majandusdiplomaadid Kiievi ja Tokyo saatkondades,» loetles minister välisministeeriumi lähiaja tegevusi.

Paet tutvustas ettevõtjatele ka välisministeeriumi tööd ettevõtlussuhete kindlustamisel. «Eesti seisab hea vabakaubanduslepingute sõlmimise toetamisel Euroopa Liidu ja kolmandate riikide vahel,» toonitas ta.

«Praegu on Euroopa Parlamendis heakskiitmisel ja tuleb sügisel Riigikokku ratifitseerimisele ELi-Lõuna-Korea vabakaubandusleping, et luua ELi, sealhulgas Eesti ettevõtjatele soodsad ja stabiilsed tingimused. Praegu arutatakse uusi võimalikke lepinguid näiteks Jaapani, Singapuri ja Pärsia lahe riikidega,» ütles Eesti välisminister ettevõtjatele.

Välisminister Paet toonitas ka välisministeeriumi tihedat koostööd ettevõtlusorganisatsioonidega. «Koostöös Kaubandus- ja Tööstuskojaga korraldame  äriseminare, sihtturu seminare, aga ka ettevõtjate kohtumisi Eestit välismail esindavate diplomaatidega,» ütles Paet.

«Eesti ettevõtjate toetamisel on kõige olulisem tihe suhtlus. Soovitame ettevõtjail suhelda nii saatkondadega kui ka omavahel – teiste kohapeal tegutsevate ettevõtjatega,» rääkis Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles