Lennutranspordi ühenduse juht kritiseeris otsust lennuliiklus peatada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea Incheoni rahvusvahelises lennujaamas oma lendu ootavad reisijad.
Lõuna-Korea Incheoni rahvusvahelises lennujaamas oma lendu ootavad reisijad. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvaheline Lennutranspordi Ühenduse (IATA) juht Giovanni Bisignani nimetas vulkaanituhast tingitud lennunduskriisi Euroopa jaoks piinlikuks.


«See on Euroopa jaoks piinlik ja tegemist on Euroopa segadusega,» lausus Bisignani, kelle sõnul pole tehtud piisavalt, et tekkinud olukorrast väljapääsu leida, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Transpordiministrite kohtumise organiseerimiseks kulus viis päeva,» lisas Bisignani, viidates täna toimuvale Euroopa Liidu transpordiministrite videokonverentsile, kus püütakse lennunduskriisile lahendust leida.

«Eurooplased kasutavad endiselt süsteemi, mis põhineb teoreetilisel mudelil selle asemel et langetada otsuseid, mis tuginevad faktidele ja riskianalüüsile,» leidis Bisignani. «See otsus (sulgeda lennujaamad) tuleb langetada tuginedes faktidele ja riskianalüüsile. Me peame selle üldise lähenemise asendama praktilisemaga.»

BBC teatel on tuhapilvest tingitud segadus lennuliikluses mõjutanud rohkem kui 6,8 miljonit reisijat. IATA hinnangul jääb lennufirmadel Islandi vulkaani tuha tõttu päevas saamata vähemalt 200 miljonit dollarit (2,3 miljardit krooni) tulu.

Euroopa suurtest lennujaamadest on suletud Heathrow Suurbritannias, Frankfurt Saksamaal, Charles de Gaulle´i nimeline lennujaam Pariisis ja Schipoli lennujaam Amsterdamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles