Tuhalõksus olijad aitavad üksteist Facebook'i kaudu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook'is loodi kommuun, et aidata üksteisel transpordisegaduses Euroopas liikuda.
Facebook'is loodi kommuun, et aidata üksteisel transpordisegaduses Euroopas liikuda. Foto: Carpool Europe

Vulkaanilise tuha tekitatud transpordikaose tõttu hätta jäänud reisijad aiatavad üksteisel alternatiivseid sõiduvõimalusi leida vastloodud kommuuni kaudu sotsiaalvõrgustikus Facebook.

«Islandi tuhapilv on seisanud Euroopa lennuliikluse. Kasuta seda lehekülge, et kellegi auto peale pääseda või paku võimalust sõita sinu autoga. Kirjuta, kus sa oled ja kuhu oled minemas,» seisab Rootsi autode ühiskasutamise liikumise «Skjutsgruppen» loodud Facebook'i kommuuni tutvustuses.

Alles eile loodud kommuunil Carpool Europe on juba 546 fänni ja inimesed kasutavad aktiivselt nii transpordiabi küsimise kui pakkumise võimalust.

Ulatuslikud lennuhäired üle Euroopa jätkuvad Islandi vulkaani tuhapilve tõttu täna juba neljandat päeva. Paljudes Euroopa riikides on õhuruum suletud homme õhtuni, jättes sadu tuhandeid reisijaid üle maailma lõksu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles