Hiiu ettevõtjad: viigu see Muhumaa ära, kui tahavad

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa Rohuküla sadamas.
Muhumaa Rohuküla sadamas. Foto: Andrus Karnau

Ehkki hiidlased pole ühtegi avaldust uue, Muhumaa nime kandva ja selle saare värvides oleva laeva vastu teinud, oleks suur osa neist valmis sellest loobuma, kui kaks vana laeva endise graafikuga edasi sõidaks.


Hiiumaa ettevõtjate liidu esimees Tanel Malk julgeb välja öelda paljude hiidlaste kartuse, et laevafirma eesmärk on nagunii jätta liinile tulevikus vaid üks laev, mis aga saareelanikke ei rahulda. «Eks laevafirma äriplaan ole sellele üles ehitatud, miks nad muidu kolme uut suurt laeva ehitavad ja kõik praegused maha müüvad?» küsib ta.

Samas ütleb Malk, et usub majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi lubadust, et vähemalt selle aasta lõpuni jääb Rohuküla-Heltermaa liinile kaks laeva hiidlastele harjumuspärase graafikuga.

Laevafirma seni kõlanud põhjendus, et hiidlased sõdivad Muhumaa vastu ja seetõttu pannakse see Saaremaa liinile, tundub otsitud olevat. Esiteks ristiti see kohe Muhumaaks, mis näitab, et see pidigi lõppkokkuvõttes mandrit Muhumaaga ühendama hakkama. Teiseks on hiidlaste nurin istekohtade vähesuse üle täiesti põhjendatud. «Eks kriitika ole mõeldud selleks, et ülejäänud kaks laeva paremad saaks,» lausub Malk.

Ta lisab, et ega see uus laev mingit suurt võitu ei anna: «Viigu ära, kui tahavad, aga jätku meile kaks vana alles.» Ettevõtjaile on kindel ja tihe praamigraafik eluliselt tähtis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles