Microsoft tungib uue nutitelefoniga peatselt UK turule

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Microsoft

Microsoft valmistub tungima nutitelefonide turule mobiiliga, mis valmib koostöös elektrooniktootjaga Sharp.

Möödunud nädalal koostas tarkvarahiiglane agentuuridega Wunderman ja Universal McCann multimijoni naelase koostöölepingu, mille kohaselt tegelevad agentuurid nutitelefoni «Kin» lansseerimisega, kirjutas Marketing Magazine.

Microsoft loodab puutetundliku ekraani ja väljalükatava klaviatuuriga telefonidega astuda suurima konkurendi Apple iPhone kandadele.

Lansseerimine järgneb jaanuaris välja tulnud esimese Google'i mobiiltelefoni Nexus One turuletulekule, mis valmistati koostöös telefonide tootja HTCga.

Google'i positsioon on mobiiltelefonide turul tänavu tugevnenud tänu sellele, et järjest enam tootjaid laseb välja mobiile, mis kasutavad Android mobiiltelefonide platvormi.

Kuigi Suurbritannias on kõrgeim nutitelefonide kautuselevõtu kasvumäär Euroopas, usuvad mõned eksperdid, et Microsofti tee oma toote müümisel saab olema vaevaline.

«Microsoft on alati «peole» hiljaks jäänud. Sotsiaalmeedia telefoni väljalaskmine tundub naiivne ja näitab sotsiaalsest meediast arusaamise puudumist,» ütles agentuuri Enable Interactive direktor Alex Morris.
Tema sõnul ei paku telefon mitte midagi uut võrreldes teiste sarnaste toodetega.

Siiski usub mobiilside teenust pakkuva ettevõtte Publicis Groupe juht Alexandre Mars, et Microsofti jaoks on hetkel tegu targa liigutusega.
«Microsoftil on tohutu võim ja neil on olemas ka kõik osad puslest, nüüd peavad nad ainult välja mõtlema, kuidas tükid omavahel õigesti kokku sobitada,» ütles Mars.

Praegu domineerib Suurbritannia nutitelefonide turul Nokia omades 46,9 protsenti turuosast, iPhonele kuulub 20,5 protsenti ja BlackBerry'le 18,7 protsenti turuosast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles