Moskvas korraldati haarang HP kontorisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hewlett-Packardi tooted poeriiulil Massachusetsis.
Hewlett-Packardi tooted poeriiulil Massachusetsis. Foto: AP / Scanpix

Vene uurijad korraldasid täna haarangu Hewlett-Packardi Moskva peakorterisse, otsides kinnitusi süüdistustele, nagu oleks USA arvutifirma pakkunud altkäemaksu tehnoloogia müügiks valitsusasutustele.

Kuigi HP kinnitas haarangu toimumist, ei soostunud nad juhtumi üksikasju kommenteerima. Süüdistused võivad aga kõigutada nende positsiooni sellel olulisel kasvaval tehnoloogiaturul.

HP ütles oma pressiteates, et haarang puudutas «väidetavaid väärtegusid, mis leidsid aset ligi seitse aastat tagasi töötajate poolt, kellest enamik tänaseks firmas enam ei tööta».

Juhtum, mille algatasid Saksa uurijad ning mis hiljem ka Venemaa valitsusasutuste mõjusfääri laienes, puudutab ühte 2003. aastal sõlmitud tehnoloogiliste seadmete müügi lepingut.

«Me teeme Saksa ja Vene võimudega igakülgset koostööd ning jätkame ka oma firmasiseste uuringutega,» lisas Ameerika firma.

Copyright The Financial Times Limited 2010. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles