Viru Keskuse esimese kvartali käive kahanes

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keskus.
Viru Keskus. Foto: Toomas Huik

Viru Keskuse 2010. aasta I kvartali käive oli 359 miljonit krooni, mis moodustab 88,3 protsenti eelmise aasta sama aja käibest, kuid kuust kuusse olukord paraneb.



I kvartalis külastas keskust 2,45 miljonit inimest, kes sooritasid 2,07 miljonit ostu. Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on tarbimises märgata positiivset trendi ning iga kuuga on olukord käibe osas paranenud. «Inimesed on raha kasutamisel juba natuke julgemad ning näiteks jaanuari ja märtsi võrdluses eelmise aastaga on olukord oluliselt


parem,» nentis ta.

Vasar lisas, et tarbijate kindlustunne on siiski endiselt madal ning lähikuudel jääb käive tõenäoliselt eelmisele aastale veel alla. Olukorras, kus jätkuvad palgakärped, toimuvad erinevad maksutõusud ja suureneb töötus, ei ole tema sõnul kindlustunde märgatavat paranemist niipea loota ja käibe kasvust saab rääkida kõige varem sügisel.

Viru Keskust külastas I kvartalis 2,45 miljonit inimest, mis on 94,2 protsenti eelmise aasta külastajate arvust samal perioodil. Aasta kolmel esimesel kuul tehti 2 miljonit ostu, mis moodustas 89,2 protsenti eelmise aasta tasemest.

Viru Keskuses on üle 100 kaupluse ja teeninduskoha. Keskuses paikneb lisaks moe- ning tarbekaupadele Baltikumi suurim raamatukauplus ning spordiklubi. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest ning
see on kujunenud oluliseks kohtumis-, meelelahutus- ning kultuurisündmuste paigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles