Teedele läheb tänavu ligi miljard krooni rohkem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialge makett tulevasest Väo liiklussõlmest.
Esialge makett tulevasest Väo liiklussõlmest. Foto: Toomas Huik

Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko ütles, et vaatamata raskele ajale pole Eestis nõudeid teede seisundile alandatud ja tänavu on plaanis investeerida teede ehitusse ja korrashoidu rohkem kui kunagi varem.


Kui eelmisel aastal investeeriti teedele 2,9 miljardit krooni, siis tänavu on see summa 3,9 miljardit ehk miljardi jagu rohkem. Kasvanud on nii välisabist kui riigieelarvest rahastamine.

Eesti riigimaanteed saavad tänavu välisabi 2,5 korda enam kui eelmisel aastal, ehkki ka eelmisel aastal oli see summa eelneva aastaga võrreldes 5 korda suurem.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puusti sõnul toimuvad tänavu suured tööd kõigil kolmel suuremal maanteel: Tallinna-Narva, Tallinna-Tartu ja Tallinna-Pärnu maanteel.

Jätkuvad suuremahulised tööd Mäo möödasõidu rajamisel, samuti Kukruse-Jõhvi maanteelõigul ja Pärnu ümbersõidul.

Lisaks on palju töid kavandanud maanteeameti piirkondlikud osakonnad. Plaanis on nii tugi- kui kõrvalteede remont, samuti hooldus. Põhimaanteedele on tänavu kavas investeerida 1,6 miljardit krooni, tugi- ja kõrvalteedele miljard krooni.

Muu hulgas peaks pindamisele kuluma 240, kruusateede remondile 154 ja tolmuvabadele katetele 30 miljonit krooni. Sildade remondile on ette nähtud 115 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles