Arsenalis käib võimuvõitlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliklubi Arsenal peatreener Arsene Wenger..
Jalgpalliklubi Arsenal peatreener Arsene Wenger.. Foto: AFP / Scanpix.

Võitlus võimu pärast Inglise jalgpalliklubi Arsenali üle sai uue hoo, kuna suuruselt neljas aktsionär pani oma osaluse esmaspäeva õhtul müüki.

Leedi Nina Bracewell-Smith, kes Arsenali juhatusest 2008. aastal välja söödi, on palganud endale appi Blackstone'i pankurid, et oma 15,9-protsendilisele osalusele ostja leida.

Seega on võimuvõitlus Emiraatide staadionil, kus USA spordiärimees Stan Kroenke ja Vene terasemagnaadist miljardär Alisher Usmanov juba mõnda aega juhirolli pärast kemplevad, võtnud uue dramaatilise pöörde.

Hetkel kuulub Kroenkele investeerimisfirma Kroenke Sports Enterprises kaudu 29,9 protsenti Arsenalist, Ushmanovile Red & White Holdingsi kaudu aga 26 protsenti.

Kui üks neist leedi Bracewell-Smithi osalusele pakkumise teeks, ületaks ta 29,99 protsendi läve, millest alates ta börsireeglite kohaselt ametliku ülevõtmispakkumise peaks tegema.

Arsenali väärtus on igal juhul üle 500 miljoni naelsterlingi ning leedi Bracewell-Smithile langeks kogu osaluse eest sülle kuni 80 miljonit naela.

Viimastel nädalatel spekuleeritakse, et Kroenke võib valmistuda klubi väljaostmiseks. Samas teatas miljardär esmaspäeva õhtul Missouris, et kavatseb sooritada analoogilise tehingu ja osta välja NFLi meeskonna St. Louis Ramsi, kus tal seni vaid 40 protsenti osalust oli.

Kroenket kommentaari saamiseks kätte saada ei õnnestunud. Usmanovi esindaja ütles, et nad on küll kaalunud osalust mõnevõrra kasvatada, kuid Arsenali ülevõtmiseks hetkel huvi puudub. «Seega, kui leedi Bracewell-Smith pole just valmis oma osalust tüki kaupa müüma, pole me huvitatud,» ütles ta.

Blackstone keeldus küsimust kommenteerimast, leedi Bracewell-Smithiga ei õnnestunud ühendust saada.

Copyright The Financial Times Limited 2010.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles