Sigrid Kõiv: liha naabritelt

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Alles üleeile teatas Rimi, et tulles vastu tarbijate nõudmisele, tuuakse eestimaine siga sealsesse külmletti tagasi. Ent juba eile teatas Rakvere lihakombinaat, et nende siga sinna igatahes ei tahetud. Lihasegadust jätkub ning Eesti põllumajanduse legendaarse hävitaja tiitli on nüüd vähemalt mõneks ajaks endale saanud Rimi Eesti juht Christer Östholm.


Üks on kindel: Rimi on saanud küllastumiseni avalikku tähelepanu selle eest sentigi maksmata. Rimi nimi on söövitatud ostjate teadvusesse ja see püsib seal armina ka siis, kui kõik juba rahunenult eri päritolu lihasaadusi ostavad.



Ma lõpetasin Rimis käimise siis, kui nemad lõpetasid Heleni kaerahelveste müümise. Võib-olla nad nüüd jälle müüvad neid, ma pole vaatamas käinud. Jah, nad müüvad mingeid muid kaerahelbeid, aga see ei veena mind. Tegelikult ma ei mäleta, et ma oleksin Heleni kaerahelveste päritolu uurinud, aga need maitsevad mulle.



Niisiis on patriootlik võitlus Eesti sea eest tore, konsolideerib rahvast jne, kuid riiuli ees valikuid tehes saab määravaks hulga erinevate kriteeriumide koosmõju, sealhulgas ka näiteks hind ning kodukoka kulinaarsed oskused. Pealegi on Balti riigid kolmekesi kokku nii väikesed, et Poolast tuleb liha nagu naabrite juurest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles