Ministeerium: digiretseptisüsteem on sügiseks töökindel

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooled kõigist retseptidest koostatakse digitaalselt.
Pooled kõigist retseptidest koostatakse digitaalselt. Foto: Liis Treimann

Digiretseptisüsteemi ei ole võimalik kiiresti töökindlamaks muuta, kuid sügisel peaks see suutma vastu pidada ka väga suurtele koormustele, lubas sotsiaalministeeriumi e-tervise osakonna juhataja Pille Kink.

«Kettamahtu on lisatud ja seda on plaanis veel lisada, lisaks oleme rakendust optimeerinud, kuid selle tulemus ei ole kohe nähtav,» rääkis Pille Kink saates «Ringvaade», vahendas ERR Uudised.

Ametnik märkis, et digiretseptisüsteemi käitumist saab kõige paremini hinnata selle töö käigus. «Eesti tingimustes sellist testi läbi viia, mis näitaks kohe kõik nõrgad kohad ära, lihtsalt ei ole võimalik,» ütles ta ning lisas, et pole võimalik täpselt öelda, mis konkreetselt põhjustab süsteemi kinnijooksmise.

Tänaseks on ministeerium välja selgitanud, et koormus on süsteemile kõige suurem kella kümnest hommikul päeval kella üheni.

Saatekülaline kaitses tõrkuvat digiretsepti, rõhutades, et tänaseks on neid välja kirjutatud üle pooleteise miljoni ning see näitab, et digiretsept on arstide ja patsientide poolt hästi vastu võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles