Eesti ja euro teema pakkus europarlamendile tõsist huvi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Katri Karing

Täna oli Euroopa Parlamendis arutlusel Eesti võimalik üleminek eurole, kus näidati üsna suurt huvi üles Eesti pikaajalise jätkusuutlikkuse vastu.


Eurosaadik Ivari Padar märkis, et Eesti aadressil tunti üsna tõsist huvi selle vastu, milline on riigi pikaajaline jätkusuutlikkus ning võime täita Maastrichti kriteeriumeid ka edaspidi. Padari sõnul pakkusid seejuures kõneainet ka Eesti inflatsiooninäitajad.



«Uuriti näiteks selle kohta, et inflatsioon on Eestis küll kiiresti alla tulnud, kuid millised on garantiid, et see kiiresti uuesti üles ei lähe,» märkis Padar, kelle sõnul olid küsimused Eesti jätkusuutlikkuse teemal tingitud paljuski Kreeka probleemidest.



Samas tunnistas Padar, et otsest n-ö kaigaste kodaratesse loopimist Eesti puhul siiski märgata polnud.



«Õige tõsine arutelu oli ning küsimusi oli samuti piisavalt palju. Kokkuvõttes võib öelda, et kohtumine oli positiivne,» lisas ta.



Padari sõnul olid Eesti ja euro teemadel europarlamenti esinema kutsutud Euroopa Keskpanga juhtiv majandusanalüütik Jürgen Stark ja Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles