Sirje Niitra: eestlane tahab Eesti siga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra
Sirje Niitra Foto: Peeter Langovits

Rimi juht raputas eilsel pressikonverentsil endale kõvasti tuhka pähe, tunnistades Eesti liha müügilt ära võttes tehtud viga. Tuleb välja, et väliskapitalil põhinevad omanikud alahindasid eestlaste lojaalust ja patriotismi. Kisa tõusis taevani, nagu vanasti sügisese seatapu ajal eestlase koduõuel.


Vigade paranduseks lubas Rimi siin toodetud liha veel sel nädalal lettidele tagasi tuua. Ja et veidigi eestlaste vahepeal selle poeketi vastu tekkinud viha leevendada, lubati lisaks langetada tuhatkonna toote hinda. «Ega siin teist lahendust saanudki olla,» kommenteeris toiduliidu juht Sirje Potisepp Rimi värsket otsust.



Küsimus on selles, miks tehti kahe nädala tagune otsus Eesti liha müügilt ära võtta ja mida see poeketile kaasa tõi. Mitmed mu tuttavad on teatanud, et nemad enam sellesse poodi jalga ei tõsta. Puhtalt protestivaimust.



Rimi juhi kinnitus, et otsus oli puhtmajanduslik ja sellega ei tahetud kuidagi Eesti talunikke solvata, ei kõla kuigi veenvalt. Sest otsus solvas siiski, ja mitte ainult talunikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles