YLE: marjakorjajate suvised töökohad Põhja-Karjalas läksid hinda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikakorjajad
Maasikakorjajad Foto: SCANPIX

Marjakorjajate suvised töökohad Põhja-Karjalas on Ida-Euroopat raputava majanduskriisi tõttu tänavu kõrges hinnas.


Marjakasvatustaludesse tööjõudu vahendava Poimijapörssi andmetel tuleb Venemaalt Karjalast Soome marju korjama vähemalt tuhat inimest.

Poimijapörssi tegevjuht Antti Tolvane rääkis YLE-le, huvilistest pooled jäävad Põhja-Karjalasse, kuid ülejäänud läheb üle Soome laiali.

Lisaks neile saabub Soome marjakorjajaid kaugemalt Venemaalt ja Ukrainast ning pärast mõningaid nn vaiksemaid aastaid ka Baltimaadest.

«Varasematel aastal vähendas marjakorjajate arvu hea majandusolukord. Lisaks sõlmisid nad lühemaid töölepinguid kui nüüd. Kui kodumaal ikka tööd pole, siis ollakse nõus tegema kõike,» rääkis aiandusnõunik Ismo Ruutiainen Pro Agriast.

Peamine osa Põhja-Karjalasse saabuvatest marjakorjajatest läheb maasikakasvatajate juurde, kus saab suvel tööd ligi 2000 inimest ja neist kaks kolmandikku on pärit välismaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles