Danske: Poola katastroof tekitas ebakindluse riigi rahapoliitika suhtes

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Christensen.
Lars Christensen. Foto: .

Poola presidendi Lech Kaczynski, keskpanga presidendi Slawomir Skrzypeki ning pea kogu riigi poliitilise eliidi traagiline hukkumine on tekitanud ebakindluse riigi poliitilise olukorra ning rahapoliitika suhtes, kirjutab Danske Marketsi peaanalüütik Lars Christensen  klientidele saadetud kiirkommentaaris.


Christenseni hinnangul on katastroofi negatiivne mõju Poola majandusele ja turgudele väike ja lühiajaline, sest peaministri juhtimisel toimib riik normaalselt.

Keskpanga asepresident Piotr Wiesiolek täidab panga presidendi kohuseid ja me ei näe igapäevases rahapoliitikas ette mingeid muutusi, märgib Danske.

«Traagilised sündmused ühendavad rahvast ning see võib kokkuvõttes poliitilisi riske vähendada,» tõdeb Christensen. «Turgude seisukohast on kõige olulisem, kellest saab uus keskpanga president,» tõdes ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles