Läti eurosaadik: Eesti ei pruugi saada kutset eurotsooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotsoon.
Eurotsoon. Foto: SCANPIX

Läti eurosaadik Roberts Zile rääkis ajalehe Diena nädalalõpulisale antud intervjuus, et Eesti ei saa tõenäoliselt kutset liituda järgmisest aastast eurotsooniga.


«Mullu detsembris lubas Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin Almunia Strasbourgis, et kui midagi ootamatut ei juhtu, liitub Eesti eurotsooniga 2011. aasta 1. jaanuarist. Eestiga ei olegi midagi juhtunud, see on ainus riik Euroopas, mis täidab Maastrichti kriteeriumid, kuid midagi on juhtunud eurotsooni endaga,» rääkis Zile.

Zile hinnangul on 70-protsendiline tõenäosus, et Eesti ei saa juunis kutset eurotsooniga liitumiseks.

Kui Eestit ei kutsuta eurotsooniga liituma poliitlistel põhjustel, annab see Zile sõnul põhjust muretsemiseks ka Lätile, kes soovib euroga liituda 2014. aastal.

Euroopa Komisjon annab tõenäoliselt 12. mail oma hinnangu Eesti euroga liitumise kriteeriumite täitmise kohta, kuid lõpliku otsuse teevad Euroopa Liidu riikide juhid juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles